Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση για την κατασκευή του ανδριάντα του Ομήρου

Προχωράει η προσπάθεια για την κατασκευή του ανδριάντα του Ομήρου, που θα τοποθετηθεί στον αερολιμένα της Χίου, το οποίο έχει το όνομα του μεγάλου αρχαίου ποιητή. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2008 με πρωτοβουλία της Χιώτισσας γλύπτριας Μαίρης Παπακωνσταντίνου, η οποία θα φιλοτεχνήσει το έργο, παρατέθηκε γεύμα σε διακεκριμένους Χιώτες της Αθήνας στην Αθηναϊκή Λέσχη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η γλύπτρια της Ειρήνης αναφέρθηκε στο έργο και τα πεπραγμένα του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού, του Ακαδημαϊκού Δημήτρη Σκαρβέλη και της Ευρωβουλευτού Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.
Όπως είναι γνωστό, ο πρώτος είναι ο πρόεδρος της «Πανχιακής εταιρίας για τη διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομίας», ενώ ο δεύτερος και η τρίτη επίτιμα μέλη της εταιρίας.
Στο δείπνο παρακάθισαν ακόμα, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Κώστας Μουσουρούλης, ο Δήμαρχος Οινουσσών Ευάγγελος Αγγελάκος, ο Ακαδημαϊκός αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, Παναγιώτης Βαρλάς και Λαυρέντης Δελασσούδας, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι Δρομοκαϊτείου Νίκη Σκαρβέλη και ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ, δημοσιογράφος, Αργύρης Κοκκινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου